En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Uppföljningsintervju med Susanne Boll

Vi är nu alla nyfikna på vad som har hänt sen sist. Vad var bland det första som hände efter intervjun?

Oj, det har hänt en del! Förra intervjun gjorde vi ju hösten 2013, då jag just släppt min andra roman Det enda rätta. Året efter släppte vi Hitta hem, den fristående uppföljaren, efter en idé jag fick i badkaret. Så direkt efter den här intervjun var jag nog mitt uppe i arbetet med Hitta hem. Och spelade in musik! Hitta hem fick nämligen ett soundtrack – fyra låtar till tre av karaktärerna, skrivna och framförda av ”mitt” band Keep it Up. Coming Home heter det och finns till exempel på Spotify.

 

Hur har du jobbat vidare för att sprida info om dig och ditt skrivande?

Jag är en flitig användare av sociala medier. Delvis därför att författandet periodvis är ett väldigt ensamt arbete. Jag ser mina vänner på sociala medier som mina arbetskamrater, så där hänger jag och delar med mig av (terroriserar dem med) högt och lågt – gulliga hundbilder blandat med författarnyheter, musik och bandbilder. Men nu har jag skapat en författarprofil på Facebook där jag bara skriver om bokrelaterade saker.

 

Har det du producerat blivit bemött av läsare och media på det sättet du förväntat dig?

Mina böcker har blivit väldigt fint mottagna, vilket jag är otroligt glad över. Sedan har jag ju inte sjungit soundtracket i något morgonsoffeprogram ännu. Men det kanske kommer.

Vad gäller marknadsföring, finns det något du hade velat göra annorlunda?

Jag önskar att jag vore lite mer påhittig och kreativ vad gäller marknadsföring. Mer genomtänkt. Marknadsföring är inte min starka sida, förutom att jag delar ALLT i sociala medier.

 

Vad ägnar du dig åt just nu?

Nu jobbar jag för fullt med manuset till min nästa bok. Den första i en psykologisk spänningstrilogi.

 

Hur ser din plan ut med ditt framtida skrivande?

Jag gissar att jag kommer att behöva ett par år på mig att färdigställa den här trilogin. Och jag varvar som vanligt musiken med skrivet och kanske kan jag få bandet med mig på ännu ett soundtrack. Hoppas det!

 

Finns det något övrigt du vill berätta?

Jag tror jag fick med det mesta ovan. Men om man vill följa mina författarstrapatser så kan man gilla min författarsida på Facebook. Eller hänga med mig på Twitter. Eller Instagram. Eller på bloggen: www.susanneboll.se. Som sagt: jag är rätt intensiv på sociala medier.

 

För att läsa första intervjun med Susanne, klicka här

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: