En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Uppföljningsintervju med Anna Hansson

Vi är nu alla nyfikna på vad som har hänt sen sist. Vad var bland det första som hände efter intervjun?

Det är lite svårt att komma ihåg vad som hände för två år sedan, men du intervjuade mig i början av september, och i slutet av september vet jag att jag åkte till Göteborg för att vara med på Bokmässan. I början av oktober hämtade vi en liten frallavalp som snabbt blev en riktig författarhund. Det började med att hon satt i mitt knä och höll mig sällskap medan jag jobbade, och slutade med att jag skrev en hel bokserie (Dolly Detektiv) om henne. Andra saker som har hänt, fast lite längre fram i tiden, är att jag har fått många fler barn- och ungdomsböcker antagna, sålt en del noveller till veckotidningar, skrivit e-noveller (skräck), blivit nominerad till Norrlands litteraturpris 2015, köpt en till hund, och sagt upp mig från mitt jobb som lärare för att skriva på heltid. 

 

Hur har du jobbat vidare för att sprida info om dig och ditt skrivande?

Jag har för mig att jag hade en blogg redan då (annaprincesshansson.blogg.se) och den finns fortfarande kvar, och jag skriver så ofta jag kan/vill, ibland varje dag, ibland någon gång i veckan. Jag har skaffat Instagram också (annaprincesshansson) och så finns jag på Facebook (Anna Hansson, Författare) men förutom det har jag inte gjort så mycket. Jo just ja! Jag har precis skaffat visitkort också! :)

 

Har det du producerat blivit bemött av läsare och media på det sättet du förväntat dig?

Jag vet inte om jag hade förväntat mig så mycket, men recensionerna från BTJ (Bibliotekstjänst) är alltid lite nervösa att vänta på, ju bättre de är desto fler böcker köps in av biblioteken. Men jag har fått övervägande bra recensioner, så jag är nöjd.

 

Vad gäller marknadsföring, finns det något du hade velat göra annorlunda?

 

Det är mina förlag som gör den största delen av marknadsföringen, det jag gjort är som jag tidigare nämnde, bloggat och lagt upp bilder på Instagram och Facebook. Jag tror inte att jag skulle ha kunnat göra mer än det jag gjort, och jag är inte heller säker på att det jag har gjort har betytt något för försäljningen/utlåningen av mina böcker, men jag har ju i alla fall ansträngt mig lite och det känns bättre än att bara rulla tummarna.

 

Vad ägnar du dig åt just nu?

Just nu har jag precis börjat jobba igen efter att ha haft en rätt så lång semester. Jag skriver på några barnboksmanus, och funderar på handlingen till en bok för vuxna, för en sådan hoppas jag att det ska bli någon gång. Jag väntar också på besked om några inskickade manus, och har en del författarbesök till hösten att förbereda.

 

Hur ser din plan ut med ditt framtida skrivande?

Min plan, och förhoppning, är att jag ska kunna fortsätta att försörja mig som författare så länge jag tycker att det är kul. Jag skulle gärna vilja få någon av mina böcker översatta till ett annat språk, och jag skulle gärna vilja hamna på topp 200-listan över de mest utlånade författarna på svenska bibliotek. Men det är mer något jag hoppas på än en plan, eftersom jag inte riktigt kan påverka det mer än försöka skriva så bra böcker jag kan.

 

Finns det något övrigt du vill berätta?

Jag vill gärna passa på att berätta om min senaste utgivna barnboksserie Monsterhotellet! Det är ett hotell i Lappland som ägs av en varulvsfamilj. De fick med ett spöke på köpet när de köpte böckerna, och gästerna är förstås också monster av olika slag. Böckerna är lättlästa och skrivna för 6-9 år ungefär, och längst bak i varje bok finns ett kortare arbetsmaterial som man kan använda sig av både i skolan och hemma. (För mer info, se betapedagog.se)

 

 
 

Tidigare intervju med Anna, tryck

 
 

 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: