En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Recension av Porten skriven av Astrid Ahlberg

Jag har ofta läst flera böcker samtidigt då jag är för otålig att vänta. Det finns så mycket bra att försvinna in i. Det har inget med kvalitén på böckerna att göra.

Så var även fallet den här gången. Jag hade nu äran att få läsa Porten av Astrid Ahlberg, den första boken i serien om Ön. Jag kan bara buga och tacka författaren för den här härliga historien. Den hade en gestaltning utan dess like. Skulle vilja läsa mycket snabbare än vad det fysiskt är möjligt för att få veta hur allt kommer lösa sig. Karaktärerna beskrivs på ett ingående sätt som sen ger känslan av att man är där med dem. Det här är helt enkelt en av de böckerna som drar in mig med hull och hår i den värld som beskrivs. Kan varmt rekommendera den till er som vill bege er in i en ny värld för att sen komma ut på andra sidan förändrad. 

Så vad handlar då porten om? Baksidetexten säger följande:

Året då Miranda fyller tjugo, förändras hennes liv dramatiskt. Hennes trygga tillvaro som enda barnet till ett lantbrukarpar på vars gård hon arbetar som djurskötare, splittras utan återvändo.Upptäckten av Porten - en öppning till en annan värld - medför att hon möter nya utmaningar och en rad av människor med helt andra levnadsvillkor och för henne oacceptabla värderingar.Inte minst får hon uppleva att kärlek och förnuft inte följs åt.

Veterinären Astrid Ahlberg har länge tyckt om att läsa fantasy och för några år sedan upptäckte hon även magin med att skriva. Debutromanen Porten är första och fristående delen av en serie kallad Ön.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: