En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Uppföljningsintervju med Caroline Hurtig

Vi är nu alla nyfikna på vad som har hänt sen sist. Vad var bland det första som hände efter intervjun?

Så fruktansvärt dålig koll har jag att jag inte minns när vi gjorde den första intervjun eller vad jag sa då. :-P Det jag vet är att det var ganska snart efter att min första bok kommit ut, Ödesgudinnans val. Det första året rullade på fort, jag fick snabbt sätta mig in i hur det var att driva ett eget förlag, åka på mässor och se till att boken syntes i det konstanta bruset av nya författare och böcker. Tidigt på våren efter det blev det så att jag och författaren Astrid Ahlberg beslöt oss för att samarbeta i förlaget. Vi ger nu ut hennes och mina böcker och det är väldigt skönt att ha någon annan att vända sig till istället för att vara helt ensam. I augusti förra året gav vi ut andra delen i min serie Månfolkets land och andra delen i Astrids serie Delad identitet. Och i mars släppte vi min fristående bok Tjurnatten.

 

Hur har du jobbat vidare för att sprida info om dig och ditt skrivande?

Som egenutgivare är det oerhört svårt att nå ut och jag tror att det är det som diskuteras mest bland dom författarvänner jag har. Den konstanta frågan om hur når vi ut? Jag har funderat på det här ett tag och har insett att jag måste göra det på mitt sätt. På den nivå som passar mig och förlaget. Jag tycker att vi sakta men säkert har nått ut. Skaffat oss en krets av läsare som hela tiden växer. Vi åker på mässor, försöker synas så gott det går men som det känns idag får det ta den tiden det tar. Vi båda har ett annat liv vid sidan av det här och ingen av oss kan helhjärtat ägna oss åt förlaget även om vi kanske skulle vilja. Men vi tror på våra böcker, vi är nog lika engagerade i varandras som i våra egna vid det här laget. Det handlar inte om att slå stort utan om att få dela med oss av dessa historier som vi älskar. Våra karaktärer, världarna och livet där. På vår hemsida står det: Låt oss berätta en saga för dig. Och det är det vi vill. Då är vi nöjda och glada!

 

Har det du producerat blivit bemött av läsare och media på det sättet du förväntat dig?

Både ja och nej. Jag vet inte om vi haft en ofantlig tur eller vad det beror på men bemötandet vi fått har varit mycket positivt. Recensionerna som kommit in har varit fantastiska och vi har läsare som hela tiden vill ha mer. Att få läsarmail är något av det bästa som finns! Vi har inte fått något direkt dåligt bemötande (Ta i trä). J När det kommer till media har vi haft några små intervjuer med tidningar och jag själv blev ju intervjuad på bokmässan i Göteborg. Men utöver det har det inte varit så mycket. Vi har inte heller kontaktat någon eller försökt sälja in oss själva på det sättet men det kanske vi kan bli bättre på. Man lär sig allt eftersom.

 

Vad gäller marknadsföring, finns det något du hade velat göra annorlunda?

Nej det tror jag inte, jag har fått jobba med dom förutsättningar jag har haft. Och jag vet inte om jag hade kunnat göra något annorlunda. Är man helt ny på ett område tar det ett tag innan man hittar sina vägar.

 

Vad ägnar du dig åt just nu?

Just nu har vi precis fått hem Astrids tredje bok, Kvinnan med silverhåret. Den ska finnas till försäljning snart är det tänkt. Min tredje del i serien, Ur nattens mörker är precis skickad på tryck. Så vi laddar inför mässor och julsäsongen som närmar sig just nu.

 

Hur ser din plan ut med ditt framtida skrivande?

Jag kommer att fortsätta skriva, så länge jag andas. Det har blivit ett beroende kan man säga, jag måste skriva annars känns det som att jag ska sprängas. Orden måste få komma ut. Jag ska skriva fjärde delen i min serie som har arbetsnamnet Döttrar av Natt just nu och jag skriver även på en urban fantasy med arbetsnamnet Främmande. Jag kommer att fortsätta ge ut på eget förlag så länge jag har möjlighet till det. Jag skickar inte in mina manus till större förlag som det ser ut idag. Men det kanske ändras i framtiden, vem vet.

 

                                          
 
Besök gärna förlagets hemsida här
 
Vill du läsa den första intervjun med Caroline så klicka här
 

 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: