En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Uppföljningsintervju med Torbjörn Ohlsson

Hur gick det sen?

 

Vi är nu alla nyfikna på vad som har hänt sen sist. Vad var bland det förstasom hände efter intervjun?

Svårt att komma ihåg vad som hände direkt efter intervjun, mer än att jag fortsatte att skriva regelbundet och att jag ofta var ute och pratade om mitt skrivande. Men en mycket rolig sak som hände under 2013 var att jag fick en förfrågan om att skriva en berättelse som skulle uppföras som dansteater. Det var från samma dansstudio, Wendlas dansstudio, som våren 2012 uppförde min roman ”Girighet eller Makt” vid några tillfällen. Ägaren till dansstudion hade uppskattat vårt samarbete och därför fick jag frågan. Den berättelse som jag skrev hette Zarah och handlade om en tonårstjej med trasiga familjeförhållanden, positiv och negativ gängbildning och mycket musik. Det finns både bilder och lite text från Zarah, på min hemsida.

 

Hur har du jobbat vidare för att sprida info om dig och ditt skrivande?

Förutom att jag ofta är ute och pratar om mitt skrivande, så är närvaron på sociala medier det viktigaste. Till det kommer att jag bloggar och frilansar hos en lokaltidning. Brukar bidra med 2 – 4 artiklar varje månad.

 

Har det du producerat blivit bemött av läsare och media på det sättet du förväntat dig?

Bättre än väntat. Mottagandet av min bok, blogginläggen, tidningsartiklar har varit mycket positivt.

 

Vad gäller marknadsföring, finns det något du hade velat göra annorlunda?

Det jag själv gjorde är jag nöjd med. Men givetvis går det göra mera. Mera av allt. Mera sociala medier, mera föredrag m.m. men i stort är jag nöjd.

 

Vad ägnar du dig åt just nu?

Jag har en fristående uppföljare klar. Den heter GULDFEBER och jag bedömer att den kan komma ut i oktober. Just nu så förhandlar jag med ett tryckeri i Lettland och det är bara detaljer kvar innan manuskriptet är skrivbart. Det har varit lärorikt och jag har fått ett fantastiskt fint bemötande från dem. Dessutom medverkar jag i en antologi. En novellsamling av jämtländska författare där novellerna ska ha någon koppling till länet. I morgon 6/8 har vi en träff för att hjälpa varandra vidare i vårt skrivande.

 

Hur ser din plan ut med ditt framtida skrivande?

Jag har ingen detaljerad plan, utan skriver i första hand för mitt nöjes skull och det kommer jag nog att göra så länge jag känner för det. Förutom GULDFEBER och novellantologin så har jag börjat på ytterligare en roman, som just nu är vilande. När allt omkring GULDFEBER är klart kommer jag att återuppta detta skrivande. Förutom det så har jag en del idéer, men de är fortfarande bara, just idéer.

 

Finns det något övrigt du vill berätta?

En mycket trevlig sak är att ett antal författare i länet bildat ett nätverk. Antalet skrivande personer i länet är väldigt stort och alla har suttit på sina kamrar och skrivit. Nu har JämtlandsRegionen, d.v.s. det tidigare Landstinget i sin kultursatsning även tagit med att man ska stödja författarskap och litteratur. Nätverket och novellantologin är en första aktivitet.

Min hemsida heter: www.skrivovin.se

Min blogg heter: www.runudden.skrivovin.se

 

Första intervjun med Torbjörn hittar du här

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: