En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Recension: Skugga över månen av Annah NozlinIbland saknar man bara ord till att beskriva en bok. Men mer om det strax. Först kommer baksidestexten:

Hennes ögon skvallrar om en hemlighet som ingen vill veta. 
Den föräldralösa flickan Mira blir återigen hemlös när hennes hus brinner ner och hon tvingas klara sig själv. Trots att det är förbjudet dras hon till den yngsta prinsen av blodet Arkin Zain. Prinsen som göms undan av sin egen familj.
Ett sekel har passerat sedan kriget mot kung Jalpesh och trädälvorna har lämnat de Nordliga kungadömena. Efter många år har två trädälvor nu återvänt.
Kanske är det ödet, som stjär-norna styr, som gör att Mira följer med när prinsen rymmer från slottet i Kebca. Storkonungen ut-fäster en väl tilltagen belöning till den som återlämnar hans son och det lilla sällskapet jagas genom skogarna.
En skugga fördunklar månen och inte ens skogens vinterväktare vet vad det är, bara att skuggan är något som är djupt fel.
Skugga över månen är första delen i serien Miras saga, som är en fristående fortsättning på Ekens dotter. 

Det är med stor glädje jag rekommenderar den här boken. Författaren gestaltar miljöer och karaktärer med stor skicklighet. Jag drogs med in berättelsen och var fast från första sidan. 
Som jag började med, ibland saknas ord för att beskriva och det här ett sånt tillfälle. Vill du vara med om en gripande historia från början till slut, skriven på ett målande sätt så är det här rätt bok. Ser fram emot fortsättningen. Det här vara del 1 av Miras saga.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: