En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Recension av Att vara en hackkyckling- Handboken för dig som är utsatt för mobbing av Malin EngelbrektssonJag tror det var samma dag som jag fick hem boken som jag tänkte bläddra i den lite bara. Jag hade ju andra texter att jobba med innan. Innan jag hann reagera så hade jag tagit mig igenom de första 25 sidorna. Efter det var jag fast. I den här handboken delar författaren med sig av erfarenheter från att ha blivit mobbad under hela sin skoltid, 15 år. Hon ger även tips om hur den utsatte kan ta sig igenom det hemska hon eller han går igenom. Tipsen kan vara handfasta tips/förslag på sätt att tänka eller praktiska saker att göra, musik pch filmer/serier som peppar och ger kraft mm.

Även om det för många kan ses som självklara saker så kan den utsatte behöva bli påmind om vissa saker och framförallt känna att han/hon inte är ensam.

Boken tar upp ett väldigt viktigt ämne och Malin har skrivit en väldigt fin och bra bok. Med det menar jag att hon inte förskönar något utan berättar rakt av hur det var och vad hon tycker om allt. Det är inte en tung faktabok att ta sig igenom utan lagom lätt och främst äkta när man vet att Malin gått genom det själv.

Jag kan varmt rekommendera den till er som själva är utsatta för mobbing eller vill få en inblick i hur det kan vara för den som blir mobbad.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: