En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Recension: Skugga över månen av Annah NozlinIbland saknar man bara ord till att beskriva en bok. Men mer om det strax. Först kommer baksidestexten:

Hennes ögon skvallrar om en hemlighet som ingen vill veta. 
Den föräldralösa flickan Mira blir återigen hemlös när hennes hus brinner ner och hon tvingas klara sig själv. Trots att det är förbjudet dras hon till den yngsta prinsen av blodet Arkin Zain. Prinsen som göms undan av sin egen familj.
Ett sekel har passerat sedan kriget mot kung Jalpesh och trädälvorna har lämnat de Nordliga kungadömena. Efter många år har två trädälvor nu återvänt.
Kanske är det ödet, som stjär-norna styr, som gör att Mira följer med när prinsen rymmer från slottet i Kebca. Storkonungen ut-fäster en väl tilltagen belöning till den som återlämnar hans son och det lilla sällskapet jagas genom skogarna.
En skugga fördunklar månen och inte ens skogens vinterväktare vet vad det är, bara att skuggan är något som är djupt fel.
Skugga över månen är första delen i serien Miras saga, som är en fristående fortsättning på Ekens dotter. 

Det är med stor glädje jag rekommenderar den här boken. Författaren gestaltar miljöer och karaktärer med stor skicklighet. Jag drogs med in berättelsen och var fast från första sidan. 
Som jag började med, ibland saknas ord för att beskriva och det här ett sånt tillfälle. Vill du vara med om en gripande historia från början till slut, skriven på ett målande sätt så är det här rätt bok. Ser fram emot fortsättningen. Det här vara del 1 av Miras saga.

Recension av Svirre flyger till stan av Erik HirschfeldDet var med stor glädje som jag läste om gärdsmygen Svirre. Boken vänder sig till barn i åldern 3-9 och handlar om Svirre som gör en utflykt till stan. På vägen träffar hon på olika varelser och får se spännande saker. 

Berättelsen och illustrationerna tog mig med stor glädje tillbaka till böckerna från när jag var liten på 80-talet. Författaren har lyckats lära läsaren en hel del om fåglar utan att det tar över själva berättelsen och de skickliga illustrationer kompletterar perfekt det som Hirschfeld vill förmedla.
Avslutningsvis berättas det om olika fåglar, även det på en sätt som är väldigt lätt för barn att förstå.

Jag är väldigt glad över möjligheten att ha fått läsa den här fina berättelsen och rekommenderar den varmt vidare till er.

Drakjägarens flicka av Jakkin WissOm man ska vara ärlig så är jag inte alls vän av ljud- och e-böcker. När jag sen stötte på den här boken som just ljudbok var jag först skeptisk. När den sen började blev jag glatt överraskad. Det är författaren själv som läser den och han gör det precis så som jag velat att tidigare ljudböcker skulle ha lästs upp. Det går i precis lagom takt, inte så där sakta som andra ljudböcker jag stött på. 
Berättelsen är oerhört fängslande och Wiss' känsla för detaljer och gestaltande är otroligt. Man grips tag av de olika karaktärerna författare får fram genom konstens alla former. Jag är fast från början till slut. En fantastisk bok som jag längtar efter att få fortsättningen till. Rekommenderar starkt.

""Hon slöt sina ögon och väntade. Väntade på att brinna, att försvinna och förkolnas. Men hon höll sin hand uppe och koncentrerade sig på att avsky elden så mycket som möjligt så den skulle hålla sig borta.
Det var hett, mycket hetare än något hon känt förut. Men hon stod kvar så när elden nådde fram till henne. Ann Rickardsdottir av Dagronien stod kvar. I väntan på undergången."
Drakjägarens flicka är ett spännande äventyr för både barn och vuxna."