En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Recension av Eldbunden av Ylva Lee Lindell

 
 
 
 
 
Baksidestext:
"Känslan att bara vara vanlig är ingen känsla som Mindra är särskilt bekant med. Omgiven av ungdomar från vanliga hem, med vanliga familjer och vanliga intressen känner hon sig ganska ensam.
Mindra kommer till internatskolan S:t Mikas en sen höstkväll med en sliten tygväska. Familjen som hon varit placerad hos i flera år har tröttnat på henes vanskliga tonårsbeteende och givit upp att hon någonsin ska bli som andra. Utåt sett är hon en helt vanlig tjej med alla attribut som andra tonårstjejer men inuti bär hon på en stor hemlighet och en ännu större fruktan: Eld. Vart hon än går har saker en tendens att börja brinna. Hon vet inte varför eller ens hur hon ska kunna stoppa det. Det enda hon verkligen önskar är att någon gång någonstans bli accepterad för den hon är.
Men så träffar hon Bastian. Bastian förstår och lyssnar och accepterar henne precis som hon är. I Bastians värld känner hon sig plötsligt hemma men en sak står klart redan från början: han är inte som någon annan hon mött och plötsligt befinner hon sig i en verklighet där änglar och hämndlystna spöken är vardagsmat."
 
Jag är helt mållös efter att ha läst den här boken. Vilket språk och vilken känsla författaren skriver med. Ylvas förmåga att fånga mitt intresse från i stort sätt första sidan är otrolig. Det var inte längesen jag återfann kärleken till den här genren och att läsa Eldbunden bara plussar på härliga känslor i det här genrekontot.
När jag väl hade kommit igång och läsa så var det omöjligt att lägga den ifrån mig. Jag är så glad och tacksam över att ha fått läsa den här boken. Tack till Ylva Lee Lindell för att du skriver. Ser fram emot att läsa mer av dina verk.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: