En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Lawe Söderholm gästbloggar

 
 
Jag är en gammal man som bor i norra Norrlands inland. Numera så bor jag vintertid på Teneriffa och sommartid delar jag mellan mitt hus i Vidsel och husvagnen i Piteå och Jakobstad i Finland.
Jag har haft ett rikt liv och kunnat besöka mer än 50 länder i alla världsdelar. Jag har varit verksam inom turism både som konsult, hotellägare och utbildare. Förutom Sverige har jag haft konsultuppdrag i Finland, Norge, Spanien Nya Zeeland, USA, Australien och så en utredning på Cap Verde.
 
Skrivandet har funnits från jag var 13 år, men jag har aldrig gett ut något förrän jag fick en hjärtinfarkt och kunde börja skriva. Det blev först fyra faktaböcker tillsammans med min fru. När hon dog för sex år sedan började jag skriva på min första roman, Alfred, en historisk bok om svenskarnas krig mot ryssar och för att inta Finland. Boken fick fina recensioner och rekommenderades av svensk bibliotekstjänst.
Sedan kom boken Tilde en berättelse från Nordnorge om en ung kvinna och en äldre svensk man som träffas och kärlek uppstår, de berättar sina upplevelser för varandra, tidvis starka berättelse. Denna bok "Sprid ljus över ondskan" har jag hållit på att skriva i två år. Mäns våld mot kvinnor och barn i Guds namn. Tidningarna beskriver boken som en nödvändig läsning. Den emotses nu i Finland där jag släpper boken den 17 juni vid en mediainformation..
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: