En småländsk värmlänning i skrivarvärlden

Här kan du följa mig i mitt skrivande och intressanta människor jag möter på vägen

Johan Fleetwood gästbloggar

Min resa genom skrivandet!

Ända sedan jag var liten har jag fantiserat, dagdrömt och utforskat olika världar inne i mitt huvud. Det kunde vara spin-offs från filmer jag såg, hopplock från olika filmer eller böcker som jag läste. Försökte komponera egna berättelser för att skapa en bättre variant av boken jag läste. Det var inte förrän på högstadiet som jag verkligen började skapa egna berättelser och fördjupa mig i egna världar. Det var egentligen där som jag verkligen började brinna för att skriva och berätta historier, kunde drömma om att få ihop en egen bok. Jag började skriva på en fantasyberättelse inspirerad av den grekiska mytologin, men även den nordiska. På svenskalektionerna skrev jag mycket på denna berättelse och när vi hade skrivuppgifter som vi skulle lämna in, var det en självklarhet att delar ur denna fantasyberättelse var de som jag lämnade in till lärarinnan.

 

Men det var inte förrän runt 2008 som det verkligen tog fart i mitt skrivande. Det var då som jag inledde mitt arbete med mitt nuvarande projekt, Krönikorna från Skapelsekriget. Denna arbetstitel är relativt nytt då arbetets gång har varit upp och ned. När själva arbetet med detta projekt började 2008 var det bara tänkt att vara en bok som utspelade sig i en snar framtid i en alternativ amerikansk stad. Det pågick en konflikt mellan två grupper som hade varsin syn på magi och teknologi. Ena gruppen var mer andlig och naturbaserad, medan den andra gruppen var mer aggressiv och teknikbaserad. Jag skrev på denna bok i ungefär ett halvår och brann för idén, men sedan när jag skulle läsa igenom det jag hade skrivit, det var en halv bok då, kändes det verkligen som en otroligt dålig idé. Efter det vart det inte mycket skrivande, utan jag gled mest runt omkring och var inte särskilt produktiv.

 

Denna period fick även den ett slut. Då jag bestämde mig, ungefär ett halvår senare, att ge manuset en chans och läste igenom det var det någonting som väcktes inom mig. Jag fick ny energi och började förbättra berättelsen och fördjupade vissa detaljer i denna värld. De två stridande grupperna fick andra namn och deras kulturer breddades. Världen började bli mer komplex med olika fraktioner och karaktärer inom dessa fraktioner. Politik och idéer kring hur världen skulle styras blev centrala delar i boken. Nästa steg var att det skulle bli en trilogi. En före katastrofen, en under katastrofen och en efter katastrofen, men det ville inte ta slut där.

 

Under de nästföljande sex åren har det verkligen exploderat inom detta projekt. Jag har börjat om, skrivit nytt, tagit bort och lagt till igen men alltid behållit kärnan i berättelsen. Alltid kommit tillbaka till kärnan där allting en gång började. Därifrån fick jag teorin om vårt ursprung och hur allt hänger samman från ett och samma ursprung, oavsett hur många miljarder år som vårt universum är. Allting hör ihop i en enda länk av utveckling. Idag är projektet näst intill oändligt och växer fortfarande i olika håll. Från att ha börjat som en enskild bok som var tänkt att vara på cirka 350 sidor innehåller projektet nu över 100 olika kulturer, komplexa politiska och filosofiska system, religioner, militära krigsföringar, början på kartor och enstaka bilder på kläder och rustningar. En oerhört invecklad berättelse med mängder av möjligheter. För tillfället är sju böcker klara och tre-sex nya är snart klara. När jag tänker efter känner jag en oerhörd kärlek och värme inför detta projekt. Idag är jag otroligt tacksam för att jag den dagen bestämde mig för att läsa igenom boken som jag då skrev.

 
 
  
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: